onsdag 20 april 2011

USB och skydd

Alla som använder en dator har risk för att den blir smittad av virus, större risk för de som har windows å windows kompatibla system, men även de som surfar mycket och på okända sidor.
Det finns även en annan risk faktor, och det är ju att flytta USB ifrån dator till dator med information. och de ända kända motmedel är datorns egna emunförsvar, Det finns inte direkt några USB "condomer" som skyddar minne och dator ifrån smitta.
Det kanske låter konstigt, men datorvirusen smittar ju på liknande sätt som de som angriper oss. Vi har de luftburna virusen alltså de som smittas via internet, samt så har vi virus som smittar vid kontakt. Datorns egna emunförsvar är inte alltid starkt nog för att skydda emot virusen som kommer in via en USB för att de är lite mer osynliga och behandlas inte på samma vis, så varför inte designa ett skydd inspirerat av dessa condomer, condomen är designad för att hindra information och smitta, så varför inte göra ett skydd som limiterar mängden data att strömma och se till så att informationen är säker, det skulle dock minska hastigheten som data överförs men det skulle kanske öka säkerheten för användaren.

So why not practice safe USB?

men men det är bara en tanke jag fick och har inte sett något bra system som gör detta. det kanske finns ett program där ute som skyddar din dator ifrån smitta och ändå tillåter den att bli "gravid" (få in den nya informationen i datorn utan risk för smitta av virus)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar